Grapoila

Hisszük, hogy a természetes összetevőből álló, vegyszermentesen előállított élelmiszerek a minőségi táplálkozás alapkövei. A magok a természet csodái: kis mikrokozmoszok telis-tele értékes tápanyagokkal, melyekből egy növény élete fakad, és amelyekből ‒ kis odafigyeléssel és ügyességgel ‒ mi is részesülhetünk. Ez a kis „ügyesség” a hidegen sajtolás. Ez az eljárás biztosítja, hogy hozzájussunk a magokba gondosan és szigorúan elzárt tápanyagokhoz, mégpedig kizárólag mechanikai úton, amely nem változtatja meg a nyersanyagok kémiai összetételét. Teljesen vegyszermentes eljárás, nincs szükség vitamingyilkos pörkölésre, oldószerekre, savas nyálkátlanításra, vegyszeres derítésre vagy szagtalanításra.

A hidegen sajtolt magolajok egytől-egyig egészséges zsírok, hiszen bennük többségében a többszörösen telítetlen zsírsavak vannak jelen. Ezen kívül jelentős az E-vitamin- és antioxidáns-tartalmuk, minden olaj ugyanakkor egyedi beltartalmi jellemzőkkel bír. Lenmagolajunk például messze földön híres növényi Omega-3-zsírsavforrás, szőlőmagolajunk pedig természetes rezveratrol-tartalmánál fogva támogatja és védi szervezetünket a betegségekkel szemben.